Askøy Brukskunstlag ble stiftet i 1995. Siden begynnelsen har laget disponert «Det Røde Hus», et strandhus som ligger i Strusshamn havn ved Andedammen – nærmest kirken . Det har hele tiden vært et mål å holde liv i strandhusene og i det spesielle miljøet i Strusshamn. Gjennom årene har også Borghildstuen og Eikemohuset vært brukt av laget. For noen år tilbake ble også naustet ved siden av «Det Røde Hus» tatt i bruk som fast loppemarked.

Laget består av personer som gjør forskjellig slags håndarbeid / håndverk på hobbybasis. I «Det Røde Hus» har laget utsalg av de forskjellige varer medlemmene lager. Det er hovedsakelig forskjellige strikkevarer, i tillegg trearbeider, quilting, Hardangersøm, hekling, pyntesaker, kort til alle anledninger og selvsagt nisser og juleprodukter. Man kan også få kjøpt hjemmelagede lefser og før jul er det også et utvalg av deilige småkaker å få kjøpt! Varene selges på vegne av medlemmene, med litt provisjon til lagets drift. 

Alt arbeid i laget er dugnadsbasert og aktive medlemmer deler på å ha vakt i butikkens åpningstider. I forbindelse med større arrangementer i Strusshamn har laget også vært delaktig.

Åpningstid «Det Røde Hus»:
Tirsdag og torsdag fra 13-17 og lørdag fra 11-15.
Fra november og frem til jul er det også åpent søndager fra 13-17.
Lag og grupper ønskes velkommen – etter avtale – også utenom de vanlige åpningstidene.

Interesserte er hjertelig velkommen til «Det Røde Hus»!

Laget har nettside www.detrodehus.com og er på Facebook – www.facebook.com/DetRodeHus.
Kontakt: post@detrodehus.no

Foto: Elna W. Haugen